På vej mod junglesamfundet? (16.maj 2017 - af Stefan Bøgh)

 

Noget nærmest modstræbende har S og DF nu indvilliget i at gå med til oprettelsen af en skattekommission, der skal undersøge forholdene i Skat. Det var også på tide. Man kan næppe påstå, at reaktionen var prompte og solid. Det kunne man ellers med rette have forventet af samtlige politikere i Folketinget.

IT systemerne i det offentlige har aldrig været rigtig gode, og flere af dem har udviklet sig til de rene skandaler igennem årene.

Således både i sundhedsvæsenet med patientjournaler, der har flydt i cyberspace eller de forældede systemer i sin tid hos politiet. Gang på gang har vi været vidne til ikke fungerende IT systemer, som skatteborgerne har betalt for i dyre domme.

Nu så også EFI systemet under skattevæsenet der er aldeles uegnet til at opkræve gæld i form af skat og andre restancer. I sjældne tilfælde har jeg dog set systemet virke, når det drejer sig om at inddrive gæld fra socialt udfordrede mennesker. De kan jo ikke forsvare sig, så det gør vel ikke så meget?

Et skattevæsen, der er så dårligt fungerende som det danske, er en bombe under velfærdssamfundet.

Det siger sig selv, at det er en primus motor for udvikling af den mest slunkne moral hos de borgere, der altid har sat en ære i at indfri deres restskat hvert år. For hvad nytter det hele i grunden?

Er man paranoidt anlagt som jeg, opstår den tanke, at det også er meningen, at Skat skal bryde sammen.

Derved kan man jo argumentere for åbningen af den totale liberalisme i Danmark, hvor ”survival of the fittest” bliver krumtappen i et junglesamfund.

Det er kun godt for meget få mennesker i Danmark.

Siden 2001 har vi set ført en ideologisk politisk kamp i Danmark. Systemskifte kaldte en debattør det optimistisk.

Jeg kan personligt kun advare imod, at vi får 4 år mere med Lars Løkke Rasmussen i spidsen efter næste folketingsvalg. I så fald vil velfærdssamfundet være totalt afviklet efter udløb af denne periode.

Vi kan jo selv se, hvor stærkt det hele er gået.

Nu er vi nået dertil, at vort skattevæsen ligger i ruiner, og indtægterne til velfærdssamfundet smuldrer mellem hænderne på os.

Et ansvar med deraf følgende konsekvenser må absolut placeres for ordentlighedens skyld.

Login
Online
Ønsker/hilsener
Counter
Radio Freja

Musikvideoer
Blog - frejasfjer

Page 0.0642 seconds to be generated
Facebook radio@radiofreja.dk