Stefan Hjort trykker ‘Genstart’ på ny single


Fredag d. 24. juli udgav Stefan Hjort sin allerførste single på dansk, ‘Genstart’. Singlen handler om at tro på sig selv og turde trykke genstart på sit eget liv, og det er første single i et hudløst ærligt forløb fra den unge sangskriver.


Det startede en dag ved forældrenes gamle, ustemte klaver. Stefan sad og prøvede at lære Sivas’ ‘Ingen Skyer Solen Skinner’, men der blev ved med at dukke en anden akkordrundgang op under hans fingre, og pludselig også en anden titel. Stefan forklarer:


“Da jeg sad der, tænkte jeg bare over Sivas’ tekst, og om hvordan den handler om at se det bedste i den situation, du er sat i. Nogle kommer derhen, hvor de vil, andre gør ikke. Det handler bare om at blive ved med at prøve. Og så havde jeg bare ordet ‘genstart’ i hovedet, som jeg ikke kunne slippe.”


Dybde på dansk


‘Genstart’ er første single fra Stefan Hjort på dansk. Den markerer en helt ny retning fra den unge sanger og sangskriver, hvor han har trykket genstart på sin karriere og på sig selv som artist. Skiftet til dansk kom efter et forløb som soloartist på engelsk, hvor Stefan havde svært ved at finde helt ind til sit DNA i musikken.


Efter blot et enkelt forsøg med at skrive på dansk, kunne han mærke, at det var det, der skulle til.


Det danske sprog tilføjer en ærlighed og en dybde til Stefans sange, som også ramte ham den dag ved forældrenes klaver. Da han havde skrevet ‘Genstart’ færdig, var han da heller ikke i tvivl om, at det var den sang, der skulle genstarte hans musikalske projekt. I sangen synger Stefan om et kærlighedsforhold, der skal genstartes, men ifølge ham selv kan budskabet puttes på stort set alle aspekter af ens liv:


“Jeg har valgt at putte budskabet ind i et kærlighedsforhold, men det behøver ikke nødvendigvis være det, det handler om. Den dybere mening er ikke at tage noget for givet, men at tro på sig selv og turde tage de chancer, man får.”

Sangskrivning som terapi.

Stefan har altid brugt sangskrivning som en form for terapi og som en måde at bearbejde sine følelser på. På sine danske sange er dette særligt gældende, og han håber, at dem, der lytter til hans musik, kan opnå det samme:


“Med ‘Genstart’ håber jeg specifikt, at folk kan høre den og få en smule tro på sig selv. Det er okay at føle sig usikker, og være i tvivl om det man gør, er det rigtige. Og hvis man har det sådan, skal man ikke være bange for at trykke genstart og prøve noget nyt – det kan være, du ender et sted, du aldrig havde troet, og som du ender med at elske.”


‘Genstart’ er skrevet i samarbejde med Hasan Shah og Lord Siva og er produceret af Fridolin og Frederik.


Sony Music